FRANCAIS

ENGLISH

 

Stichtend Vennoot  - Als oud-leerling van het College Saint-Michel, studeerde professor Robert WTTERWULGHE aan de Katholieke Universiteit van Leuven, aangevuld met een Bachelor in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij heeft een doctoraat in de rechten en een doctoraat in de economie.

 

Als professor aan de Katholieke Universiteit van Leuven, doceerde hij politieke economie, de economie van de KMO’s, ondernemerschap, bedrijfsethiek, financiële wetgeving en Europese wetgeving. Nu biedt de professor er een les in het kader van specifieke problemen van KMO’s.

 

Hij is gastprofessor aan de Universite Jean Moulin Lyon III, waar hij sinds 1987 doceert in de twee masters van de Europese recht, met name de Europees financiële recht, zakelijk recht en de Europese integratie. Het biedt ook cursussen in het Europees recht als visiting professor aan de Universiteit van Szeged in Hongarije, waar hij doceert in het kader van de kapitein van het Europees recht.

 

Hij was achtereenvolgens voorzitter van de toepassingen van de Faculteit Economische, Sociale en Politieke Wetenschappen, Academisch Secretaris van de faculteit en de voorzitter van het Instituut voor Europese Studies (UCL). In dit verband heeft hij  met Rector Christian Philip (Lyon III), de Erasmus-euro-onderwijs ontworpen, waaronder de universiteiten van Leuven, Lyon III, Barcelona, Coimbra, Panteion Athene en Pontificale de Madrid behoren.

 

Momenteel is professor WTTERWULGHE directeur van het Centrum voor Europese KMO’s binnen het Instituut voor Bestuurskunde en Management aan de UCL.

 

Hij is voorzitter van het Investeringsfonds Vives (UCL).