Vennoot - Afgestudeerd in de Rechten aan de UCLouvain (1982), heeft Yves DELACOLLETTE uitvoerende leidersfuncties beoefend bij in hun sector vooraanstaande internationale bedrijven, waarvan 20 jaar (1990-2009) als bestuurder van verschillende Europese dochterondernemingen van Crédit Lyonnais Group (nu Crédit Agricole Group), en als voorzitter van het Directiecomité en van de Raad van Bestuur van de Belgische en Franse dochterondernemingen van Deutsche Bankgroep.

 

Als actieve belegger, partner, aandeelhouder en bestuurder in diverse Belgische en buitenlandse vennootschappen, met activiteiten in België, Europa, Azië en het Midden-Oosten, heeft hij tevens groepen en bedrijven van alle soorten en groottes geadviseerd en beheerd in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, in uiteenlopende sectoren als het bank- en verzekeringswezen, transport, distributie, digitale marketing, agro-voedingsindustrie, onroerend goed en de creatieve industrie (2009-2018).

 

In het gezelschap van andere deskundigen adviseerde hij (2010-2012) de Belgische overheid bij het toezicht op en het herstel van de financiële sector na de bankencrisis.

 

In samenwerking met advocatenkantoren, is Yves DELACOLLETTE betrokken geweest bij belangrijke geschillen en heeft hij onderhandeld over talrijke commerciële en strategische contracten (fusies en overnames, joint ventures, fondsenwerving, enz.).

 

Rijk van deze lange multidisciplinaire ervaring in het bedrijfsleven, trad hij tot WATT Legal toe als partner om de reeds resoluut innovatieve aanpak te versterken van een bedrijf waarvan de deskundigheid erkend wordt in de behandeling van complexe rechtszaken en collectieve vorderingen (‘class actions’).

 

Gedurende zijn carrière heeft hij zijn opleiding vervolmaakt, onder meer aan de Wharton School, University of Pennsylvania. Hij specialiseerde zich in onderhandeling en alternatieve geschillenbeslechting (arbitrage en bemiddeling).

 

Sinds 2018 is Yves Delacollette een lid van CEPINA (Belgisch Centrum voor Arbitrage en Bemiddeling) en is geaccrediteerd mediator van de federale bemiddelingscommissie (België).

 

Yves is advocaat te Brussel.

 

Franstalig van oorsprong, spreekt en werkt Yves vloeiend in het Engels en het Nederlands.